Tuotteiden puhtaus

Myytävät pakasteet tulevat keski-/länsi-Euroopasta. Ne ovat salmonellavapaita ja osa on tutkitusti myös SPF (Specific Pathogen Free) -laatua, eivätkä ne oman kokemuksen mukaan sisällä myöskään nisäkkäiden kryptosporidioosia.
Pakasteet toimitetaan pakkaskuljetuksena perille asti ja ne säilytetään -18 Celsiuksessa tai kylmemmässä. Tuotteita ei koskaan käsitellä paljain käsin!
IceMice on Eviran rekisteröimä rehualan toimija.

Tuotteiden säilyvyys

Jopa pakkasessa ollessaankin tuote haihduttaa kosteutta, joka kiteytyy pussin sisälle. Siitä huolimatta, asianmukaisesti säilytettynä (-18 Celsiusta tai kylmemmässä) pakasteet säilyvät hyvänä varsin pitkään. Pakastettujen jyrsijöiden ja tipujen säilyvyyttä verrataan monesti ihmisruoaksi tarkoitettuun lihaan ja siipikarjaan, jotka ovat yleensä pilkottuja. Hiirenpinkkien säilyvyys olisi sen mukaan arviolta vain 3-6kk, kun taas isompien ruokaeläinten n. 12kk. Jyrsijöitä ei ole kuitenkaan pilkottu tai käsitelty, joten niiden säilyvyys on huomattavasti pidempi. Lisäksi, asianmukaisesti vakuumipakattuna säilyvyys voidaan pidentää jopa kolminkertaiseksi.

Jos tuote on silmämääräisesti arvioituna kunnossa eikä se sulatettuna haise, niin se on turvallista antaa ruoaksi. Jos tuote on päässyt sulamaan kauttaaltaan, niin se on parasta antaa heti ruoaksi eikä sitä ole hyvä pakastaa enää uudelleen.

Pakasteketjun on oltava katkeamaton, jotta paras säilyvyys saavutetaan. Toimitathan siis ostamasi pakasteet mahdollisimman pian pakkaseen.

Kuljetukselle pyritään antamaan 24h pakkaslupaus (mikäli kyseessä on Matkahuollon pikarahti), jos tuotteille on jo ennen lähetystä tiedossa max. 24h toimitusreitti tai toimitusolosuhteet ovat muutoin helteiset, ja asiakas käy noutamassa pakasteet ilmoitettuna tai arvioituna saapumisaikana Matkahuollosta. Täyttä pakkastakuuta ei voida myöntää tiedetysti yli 24h toimitusajalle (Matkahuolto antaa arvion), mutta parhaaseen pyritään. Pakkastakuu raukeaa, mikäli paketti saapuu Matkahuoltoon arvioituna aikana, mutta asiakas ei nouda sitä 2h mennessä ilmoitetusta ajasta, ellei ennen toimitusta ole toisin sovittu.

PIKALINKIT

Hiiret || Rotat || Kanit || Muut jyrsijät || Kalanruokatoukat || Kuljetukset

HINNASTO

HUOM! Tätä hinnastoa ei enää päivitetä!
Sinut siirretään automaattisesti uuden sivuston hinnastoon
10 sekunnin
kuluttua, tai siirry sinne jo ennen sitä linkistä mystery.icemice.fi/hinnasto.

Sopivasti ruokaa?

Käärmeesi ruokintaväli muuttuu ruokaeläimen ja käärmeen itsensä koon myötä. Mitä suurempi ruokaeläin on, sitä kauemmin sen sulattaminen kestää - täyskasvuinen käärme tarvitsee ruokaa harvemmin kuin pieni poikanen. Esimerkiksi aikuiselle viljakäärmeelle riittää hyvin kuukauden ruokintaväli, jos ruoka on oikean kokoista, muutoin se lihoo helposti. Käärmeen säännöllinen punnitseminen kannattaa.

Eri käärmeille löytyy omat hyvät nyrkkisääntönsä oikean kokoisen ruoan valitsemiseksi. Yleensä pätee hyvin muistisääntö, että ruokaeläin on 10-15 % käärmeen painosta, tai että ruokaeläin on saman paksuinen (kuningaspyton) tai hieman paksumpi (viljakäärme) kuin käärmeen paksuin kohta.

Millaista ruokaa?

Hiiret ovat mainiota perusravintoa pienille ja keskikokoisille käärmeille, rotat yleensä hieman suuremmille. Esimerkiksi kuningaspytoneiden kohdalla suositellaan ruokkimaan rotilla jo pienestä pitäen, koska siirtymisvaihe jumbohiirestä rottaan ei välttämättä käykään kovin vaivattomasti.
Hiiren tai rotan pinkeissä ei ole kovin suuri ravintoarvo. Niistä kannattaa siis siirtyä mahdollisimman nopeasti kohti suurempaa ruokaeläintä.

Tiput tuovat hyvää vaihtelua käärmeen ruokavalioon. Ne ovat vähärasvaisempia kuin jyrsijät, joten ne toimivat hyvin myös dieettiruokana ylipainoiselle käärmeelle.

Hamsterit ja gerbiilit ovat hitusen rasvaisempia kuin hiiret ja rotat. Ne käyvät hyvin vaikkapa juuri munineelle naaraalle, joka tarvitsee energiaa palautuakseen entisiin mittoihinsa.

Marsut ja kanit ovat seuraava askel isosta rotasta ylöspäin, kun suureksi kasvava käärmeesi on kasvanut riittävästi.

Voit tarkastella eri ruokaeläinten ravintoarvoja oheisesta pdf-dokumentista.